Når du planlægger dit nye hus er antallet af værelser en vigtig overvejelse, du skal gøre dig. Det er meget moderne med masser af plads, og at alle i familien har hver deres værelse, men har du brug for mere?

Funktion

Det populære ekstraværelse kan sagtens have flere funktioner på en gang. Måske har du brug for et hjemmekontor? Eller er der overvejelser om et barn mere? Det kan også være, at der tit kommer gæster langvejs fra, som skal overnatte? Uanset hvad værelset skal bruges til, er det vigtigt at tænke over, hvor stort det skal være.

Placering

Når du har fundet ud af, hvad ekstraværelset skal bruges til, skal den perfekte placering besluttes. Hvis der kunne komme en lille ny til familien, skal værelset nok placeres tæt på soveværelset, så baby er tæt på mor og far. Men skal det være dit hjemmekontor, har du muligvis brug for arbejdsro og i så fald kan det være en fordel, at det ligger så isoleret som muligt fra de andre rum.

Opbevaring

Det er oplagt at bruge ekstraværelset til opbevaring af alle de ting, som man ikke ønsker at opbevare i de andre rum. Derfor kan en indbygget skabsvæg være et godt forslag.