Både i hverdagen og i weekenden er køkkenet samlingspunktet for de hyggelige stunder og festlige begivenheder. Det er særligt blevet populært med det store åbne køkken/alrum, hvor der er plads til hele familien. Derfor har indretning af dette rum stor betydning for jeres måde at være sammen på som familie.

Lysindfald

Lysindfaldet i køkkenet spiller en stor rolle, når det kommer til køkkenets samlede udtryk. Ønsker du et lyst rum med masser af naturligt lys, bør dit køkken/alrum vende mod syd/vest. Er det ikke nok, kan du overveje at få installeret ovenlysvinduer. Husk at tænke over, om du har en særlig udsigt, som du gerne vil nyde fra køkkenvinduet under madlavningen.

Personlighed

Køkkenet er et af de rum, som giver dig bedst mulighed for at sætte dit personlige præg. Dine farve- og materialevalg har stor betydning for rummets look. Vælg inventar med dine yndlingssnit og leg med farvekoderne. Du kan også prøve kræfter med indbyggede møbler og placere en hyggelig alkove i alrummet. Her kan du nyde en god bog eller lade børnene observere madlavningen.

Opbevaring

Det perfekte familiehus har masser af plads til at opbevare de ugentlige indkøb. Godt med skabsplads er derfor et must i det moderne hjem. Spisekammeret er i nyere tid kommet tilbage i det danske hjem. Opbevaringsrummet er specielt blevet populært, fordi det let kan skjules bag en skabslåge eller en fransk dør.