Afslapning, hygge, leg og samvær. Stuen skal danne rammerne for mange gode stunder sammen med familien. Stuen er ofte her, hvor vi trækker os tilbage og slapper af, hvilket betyder, at der skal skrues op for den hjemlige følelse.

Lysindfald

Tænk først og fremmest over brugen af rummet. Skal det være bindeledet i hjemmet, hvor der er plads til leg? Eller skal det emme af afslapning? Måske begge dele? Et rum med mange funktioner kalder på et godt lysindfald, hvor du får mest ud af dagens lyse timer. Derfor egner ovenlysvinduer og store vinduespartier sig særligt godt til stuen. Vælg vinduesside efter, hvor du har den flotteste udsigt.

Personlighed

For at opnå en rigtig hjemlig følelse bør du lægge kræfter i at gøre stuen personlig. Der er mange måder, hvorpå du kan gøre din stue unik. Du kan f.eks. overveje at få indbyggede hylder, franske døre eller måske et sansevindue. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du bygger nyt.

Opbevaring

Når det kommer til opbevaring, spiller rummets brug igen en stor rolle. Skal stuen bruges til at spille mange spil, læse bøger eller lege? Så har du måske brug for ekstra opbevaringsplads. Du kan spare meget plads i rummet med indbygget skabsplads.